Value Bet #1

. duminică, 7 august 2011




Am iesit o perioada destul de lunga din blogosfera datorita examenului de bacalaureat .
Dar sa zicem ca nu este nici o problema reala .

Am schimbat putin tema , m-am jucat putin cu niste butonase si totul a iesit acceptabil,cel putin din punctul meu de vedere .

Trecand la subiect ...

In timpul pe care l-am petrecut in afara blogosferei "am contemplat" mult si am ajuns la concluzia ca viata este , de la un punct al ei incolo , o multitudine de alegeri , pe care eu le voi numi de acum inainte value beturi.





1.Ce este acela un value bet ?

Un value bet reprezinta la propriu un pariu "bine-facut" ; un pariu a carui cota este mai mare decat sansele reale pe care i le atribui tu acelui pariu de a se finaliza castigator .

Revenind la viata de zi cu zi .

Tu,2011,in Romania,cu un salariu in jur de 1500 lei in mana,sudor de meserie,cu dorinta arzatoare de a-si procura o masina.

Primul lucru important ar fi sa observi miscarile din piata muncii specifica domeniului tau ,noile angajari , care este procentul celor disponibilizati si care este sansa ta sa fii disponibilizat .

Un pariu foarte prost luand in calcul propria ta putere de munca ar fi sa te vezi la volanul uneia dintre modelele reprezentative marcilor de top , ajutat fiind de ofertele acestora de a accepta 3 cupoane apartinand programului "Rabla" . (>15 000 € ) .

Un pariu de luat in calcul dar cu sanse mici de satisfactie ar fi sa-ti procuri o masina ieftina , undeva la 5000 € - 7000 € , rata ta lunara ajungand undeva la 300-400 lei si fiind acceptabila .

Un value bet in aceasta situatie ar fi sa iti procuri o masina in jurul a 12 000 € , rata lunara ajungand undeva la 500 lei , satisfactia fiind limitata dar destul de buna si avand o sansa de izbanda relativ mare.

*In acest calcul fictiv s-au adunat intretinerea , intretinerea personala , hrana si serviciile .
*Achizitionarea masinilor se face in leasing , rezultand din aceasta taxe suplimentare catre asigurarea CASCO .